onsdag 7. mai 2008

Blog om 06/05/08

I dag startet vi med å ta trikken opp til Lian for å filme der.


Erik var personen som reiste fra 1800-tallet og jeg filmet. Erik hadde også med seg kostyme til rollen, vi syntes den fungerte veldig bra til filmen. For det meste filmet vi sener der Erik gikk. Vi filmet en del flere klipp en det vi trengte sånn at vi hadde litt frihet med redigeringen. Når vi var ferdige å filme tok vi trikken tilbake til skolen. Vi er veldig førnøyd med hvordan filmingen gikk.


Når vi var tilbake la vi filmen over på pc-en. Vi fikk dessverre ikke tid til å begynne å redigere i dag, men vi håper på å få gjort det i morgen slik at det blir ferdig til timen på torsdagen.


Leif

mandag 5. mai 2008

Blog om 29/04/08

På starten av denne timen fikk vi vite at lyd ikke kunne være viktig i handlingen. Dette var fordi at det er mye støy på trikken så det ville bli vanskelig å få med seg. Vi så også på noen andre filmer og animasjoner som hadde blitt laget å vises på trikken.


Siden vi ikke kunne legge mye vekt på lyd fant vi ut at det var best å komme med en ny ide. Dette er fordi det hadde blitt vanskeligere å få frem budskapet i den uten å kunne bruke lyd i filmen.


Den nye ideen er at vi bruker et sitat fra H. C. Andersen, ”Å reise er å leve”. En mann fra 1800-tallet reiser (går) fra sin tid helt til vår tid. Siden han aldri har sluttet å reise så har han aldri død. Slutten på filmsnutten skal kanskje være at han går på trikken fordi han har blitt sliten av å gå så lenge.


Forhåpentligvis klarer vi å bli ferdige med filmingen ganske fort i neste uke.


Leif

Blog om 22/04/08

I starten av timen fikk vi informasjon om filmprosjektet. Filmsnuttene skal kanskje vises på skjermer på trikken. De skal være relevant til 1800-tallet og området på Byåsen. Det var litt vanskelig å komme på noen god ide som var relevant til Byåsen og 1800-tallet. Dermed brukte vi ganske lang tid til å komme på en god ide til filmen.


Etter hvert kom vi frem til en ide vi likte ganske godt. Det skall handle om en mann fra 1800 tallet som kommer til nåtiden på Byåsen skolen og leser et dikt. Vi hadde tenkt at den han leser det til er noen han liker eller har forelsket seg i. Diktet vi valgte ut var ”Det første haandtrykk” av Henrik Wergeland. Vi valgte akkurat dette diktet fordi det hadde om kjærlighet og det å møte noen for første gang som tema.


Vi hadde ikke helt bestemt oss for hva som skulle skje etter han hadde lest det diktet, men vi trodde at han kanskje kunne bli avstøtt av nåtiden og personen han leser diktet for. Hva dette har å si for budskapet er vi heller ikke sikker på.


Reserve planen er å ta historien ”klærne til keiseren”, bare at istedenfor klær så bruker vi noe som bedre representerer nåtiden og byåsen området.


Leif

torsdag 17. april 2008

Da er vi igang!

Da er Elever på banen igang for 2ST3!